غذاهای تهرانی
-
طرز تهیه آش شله قلمکار تهران
آش شله قلمکار تهران از معروفترین و محبوبترین آشهای ایرانی است. آشی که به خاطر وجود چند نوع حبوبات و سبزیجات متنوع، بسیار مقوی بوده و ارزش غذایی بالایی دارد. آش شله قلمکار کار تهران، بسیار مقوی بوده و پرزحمت و وقتگیر است. اما با این همه در نهایت با خوردن این آش فوقالعاده خوشمزه همه خستگیهای کار را فراموش میکنید. در این مقاله از قندپه لو با نحوه پخت آش شله قلمکار لذیذ و دلچسب آشنا کنیم. مواد لازم آش شله قلمکار تهران عدس: ۲ لیوانبرنج: ۱ لیوانپیاز: ۵ عددکشک و نعناع: مقداریترخون: ۵ قاشق غذاخوریگوشت قرمز: ۵۰۰ گرم طرز تهیه آش شله قلمکار تهران برای شروع کار، لوبیا، نخود و عدس را از شب قبل خیس کرده و برای جلوگیری از ایجاد نفخ حتماٌ آب آنها را چندین بار عوض کنید.پنج عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در روغن داغ شده سرخ کنید تا رنگشان طلایی شود.سپس، گندم را به همراه چند لیوان آب در حدود ۲ ساعت بپزید تا کاملاٌ نرم شود.این کار را منتهی با احتساب زمان طولانیتر با نخود و لوبیا نیز انجام دهید.گوشت را بعد از خرد کردن همراه با نمک، زردچوبه و یک پیاز در داخل قابلمه مناسبی به مدت …
-
طرز تهیه آبگوشت مغزدار تهرانی
آبگوشت مغزدار از غذاهای سنتی شهر تهران می باشد این آبگوشت با آبگوشت هایی که در خانه درست می کنید فرق دارد. این آبگوشت را خیلی قدیم ها در تهران می پختند. تفاوت آبگوشت مغزدار هم با آبگوشت های رایج امروزی به خاطر داشتن مغزها و همچنین آلو، سیب و قیسی است. مواد لازم آبگوشت مغزدار تهران گوشت آبگوشتی ۳۰۰ گرملوبیا سفید ۱/۴ پیمانهمفز گردو ، مغز بادام ، مغز پسته و مغز فندق ۱/۲ پیمانهقیسی ۴ عددآلو خورشی ۶ عددسیب درختی متوسط ۱ عددپیاز ۱ عددزعفران آب شده ۳ قاشق سوپخورینمک و فلفل به میزان لازم طرز تهیه آبگوشت مغزدار ابتدا گوشت را شسته در سبد بگذارید تا آب آن کشیده شود. پیاز را بشویید، پوست آن را جدا کنید و به چهار تکه برش بزنید.در قابلمه ای مناسب ۴ لیوان آب،گوشت و پیاز را بریزید تا پخته شوند.لوبیا سفید را از قبل در ظرفی به مدت نصف روز بریزید تا خیس بخورد. سپس لوبیا را آبکش کنید. وقتی گوشت نیم پز شد لوبیا را اضافه کنید تا کاملا پخته شود.مغز گردو، بادام، پسته و فندق را در آب بگذارید تا بتوانید پوست آنها را به راحتی جدا کنید.سپس چهار مغز را بیفزایید و حدود نیم ساعت بگذارید با …
-
طرز تهیه سر گنجشکی تهرانی
سر گنجشکی تهرانی یکی از غذاهای محلی استان تهران است. سرگنجشکی رو با گوشت چرخ کرده و سیب زمینی و گوجه فرنگی می پزن. مواد لازم سرگنجشکی تهران گوشت چرخ کرده و سیب زمینی و گوجه فرنگی هر کدام ۵۰۰ گرمپیاز بزرگ دو عددسیر یک حبهبرنج یک قاشق غذاخوریآب نیم لیترپیاز داغ دو قاشق غذاخورینمک و فلفل و زردچوبه به مقدار کافی طرز تهیه سرگنجشکی تهران ابتدا گوشت چرخ کرده را با پیاز ریز رنده شده مخلوط میکنیم.برنج را که از قبل خیس کردهایم آسیاب کرده و به این مواد اضافه مینماییم.یک سیبزمینی متوسط را چرخ کرده به این مواد میافزاییم.نمک، فلفل و زردچوبه زده و آنقدر ورز میدهیم تا دیگر مواد به دستمان نچسبد.سپس سیبزمینیها را به صورت مکعبهای سه سانتیمتری خرد کرده.پیازداغ را داخل قابلمه ریخته، آب، نمک و زردچوبه همراه را هم اضافه میکنیم.گوجهفرنگیها را پوست گرفته و پوره کرده داخل قابلمه میریزیم.پس از اینکه چند جوش زد گلولههای کوچک از مواد گوشت برداشته به اندازه سرگنجشک به قابلمه اضافه مینماییم.سیبزمینیهای خرد شده را هم افزوده سیر و روغن هم میریزیم.در ظرف را میببندیم تا به مدت ۴۵ دقیقه بجوشد، غذای ما آماده است.
-
طرز تهیه دمی بلغور جو تهرانی
دمی بلغور جو یکی از غذاهای محلی استان تهران است. این غذا مربوط به منطقه لواسان است که در آن از نوعی سبزی محلی به نام تبله نیز استفاده میشود. مواد لازم دمی بلغور جو بلغور جو ۲۰۰گرملوبیا قرمز، لوبیا چیتی و نخود جمعا ۱۵۰ گرمآب ۱لیترعدس ۷۰گرمسبزی (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) ۳۰۰گرمنمک، فلفل، زردچوبه، دارچین به میزان لازمپیاز داغ ۲ ق سنعنا ۱ ق سبرنج ۱۰۰گرمماست چکیده برای تزئین به میزان لازم طرز تهیه دمی بلغور جو تهرانی بلغور و حبوبات را به جز عدس، از شب قبل در آب بخیسانید.آن گاه در آبکش بریزید تا آب اضافیاش گرفته شود.حالا یک لیتر آب به ان بیفزایید و روی اجاق قرار دهید. آب که جوش آمد، شعله را ملایم کنید و پس از یک ساعت عدس را همراه با سبزی شسته و خرد کرده اضافه نمایید و صبر کنید تا حبوبات بپزد.سپس ادویه، پیاز داغ و نعنا داغ را بیفزایید هنگامی که آب غذا کشیده شد، برنج شسته و خیس خورده را اضافه کنید و آهسته هم بزنید تا تمام آب آن جذب شود.حالا صبر کنید تا برنج کاملا مغز پخت شود آنگاه دمی را در ظرف بکشید و با ماست چکیده تزئین نمایید.
-
غذافروشی بورانی تهران
غذافروشی بورانی تهران، مکانی بینظیر و تازه تأسیس در پایتخت بوده که در خیابان سهروردی جنوبی خودنمایی میکند. جاییکه با ارائه انواع غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی طرفداران خاص خود را در میان تهراننشینان دارد. غذاهای خانگی که عطروطعمشان هوش از سر مشتریان میبرد. شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که غذافروشی بورانی تهران به صورت خانوادگی اداره میشود. در حقیقت، مادر خانواده دستور غذا را داده و سپس غذاهایی خوشمزه و لذیذ با همکاری پدر و پسر تهیه میشوند. خبر خوش اینکه، غذافروشی بورانی غذاهایی همچون آش دوغ و آش آبادانی را نیز در منوی خود جای داده است. آشهایی فوقالعاده خوشمزه که هر کسی را به خوردنشان وسوسه میکنند. باید بدانید که غذافروشی بورانی تهران، در ماه مبارک رمضان با سرو شله زرد و حلیم نیز در خدمت هموطنان عزیز تهرانی میباشد. نظیر حلیمهای خوش عطروطعم این مکان را در هیچ نقطهای از تهران بزرگ پیدا نمیکنید. به خاطر داشته باشید که حتماٌ شامی بابلی و کلم پلو بورانی امتحان کنید. کلم پلویی که واقعاٌ خوشمزه بوده و به وسیله دستان هنرمند مادر خانواده طبخ میشود. مادری که اصلیتی شیرازی داشته و طرز تهیه این غذا را به خوبی میداند. آدرس غذافروشی بورانی تهران آدرس: تهران، خیابان سهروردی …
-
دمپختک باقالی زرد
دمپختک باقالی زرد یا دمی باقالی یکی از غذاهای تهرانی اصیل است که در زمان جنگ جهانی اول و بروز قحطی در تهران به غذای محبوبی در بین تهرانیها تبدیل شد .این غذا مانند دمی گوجه هنوز هم در بین تهرانی ها محبوب است البته که در شهرهای دیگر ایران هم این پلو پخت می شود مثلا در اصفهان دمپختک اصفهانی داریم .در این مطلب طرز تهیه دمپختک باقالی زرد به روش تهران و طرز تهیه پیاز داغ مجلسی که راز خوشمزگی این پلوی لذیذ است را آورده ایم امیدورام درست کنید و لذت ببرید . میتوانید برنج دمپختک را به صورت کته هم درست کنید. برای این کار پیازداغ و باقالی را در یک قابلمه درست کنید و وقتی آماده شد برنج را اضافه کنید. سپس روی آن آب بریزید. باید دو بند انگشت آب روی برنج باشد. وقتی آب کشیده شده دمپختک را دم بگذارید تا بپزد و ته دیگ بگیرد. مواد لازم دمپختک باقالی زرد برنج: ۳ لیوان فرانسوی دستهدارباقالی زرد: ۲ لیوان فرانسوی دستهدارپیاز: ۵ عدد متوسطزردچوبه: ۲ یا ۳ قاشق غذاخورینمک و فلفل سیاه: به مقدار دلخواهزعفران دم کرده غلیظ: ¼ قاشق چایخوریروغن مایع یا کره: به مقدار دلخواهلازم به ذکر است که این مواد …
-
اشکنه تهرانی یا اشکنه شیرازی؟
اشکنه شیرازی یا اشکنه تهرانی و یا اشکنه خراسانی و.. هر کدام به شیوه ای درست می شود . اشکنه یک غذای ساده و نوستالژی است که ما را یاد مادر بزرگهایمان می اندازد . زمانی که هوا رو به سردی می رفت مادر ها و مادر بزرگها شروع به پخت اشکنه می کردند تا با خوردن این غذای سبک معده اعضای خانواده استراحتی کند . این غذا هم گرم است و هم پر از خاصیت . از این بین اشکنه تهرانیهای قدیمی، اشکنه شیرازی و اشکنه دامغانیها و اهالی خراسان جنوبی مشهورتر از بقیه است. در اینجا با دو طرز تهیه اشکنه تهرانی و اشکنه شیرازی آشنا می شویم . طرز تهیه اشکنه شیرازی مواد لازم اشکنه تهرانی پیاز: ۱ عدد درشتشنبلیله خشک یا تازه: ۱ و نیم قاشق غذاخوریسیب زمینی: ۵تخم مرغ: ۳ عددآرد: ۵ ق غذاخوریزردچوبه: ۱ ق مرباخوریآب: ۲ لیوان فرانسوینمک و فلفل: به مقدار دلخواهروغن: به مقدار دلخواهلازم به ذکر است که این مواد برای ۴ نفر مناسب است. دستور تهیه اشکنه شیرازی برای طرز تهیه اشکنه شیرازی که همان اشکنه سیب زمینی و تخم مرغ است، ابتدا پیاز را ریز خرد کنید و تفت دهید.بعد از اینکه پیازها سبک و طلایی شدند فلفل، نمک و …
-
خوشمزه ترین غذاهای خیابانی در تهران
از آنجایی که بیشتر گردشگران غذا علاقه مند به تست و خوردن غذاهای محلی و سنتی هر شهر دارند و امروزه شکم گردی از جذاب ترین نوع جاذبه های گردشگری می باشد ، خوب است بدانید که نیازی به رفتن به رستورانهای لوکس و مجلل و گران قیمت برای تست کردن غذا نیست . امروزه در بیشتر شهر و کشورها مکانهایی برای تهیه و ارائه غذا تعبیه شده اند که از آن ها بعنوان استریت فود یا غذاهای خیابانی نام برده می شود.تهران هم مکانهایی برای عرضه غذاهای خیابانی دارد . در این مطلب بهترین مکانها که در آن بتوان خوشمزه ترین غذاهای خیابانی در تهران را خورد برایتان آورده ایم .پاتوق غذاهای خیابانی تهران هر کدام برای خودشان دنیایی از غذاهای خوشمزه و دلچسب را با قیمت های مناسب برای علاقمندان به شکم گردی بفروش می رسانند. خیابان دولت آباد خیابان دولت آباد در منطقه ۲۰ یکی از بهترین مکان ها برای خوردن غذاهای خیابانی تهران است. جالب است بدانید که خیابان دولت آباد تجربه طولانی در عرضه غذاهای عربی مانند فلافل و سمبوسه در تهران دارد. دلیل اینکه بیشتر در این محله غذاهای عربی سرو می شود؛ این است که این محله عرب نشین بوده و انواع و …