مکان های تاریخی تهران

  • فرهنگسرای خاوران تهران

    فرهنگسرای خاوران تهران

    فرهنگسرای خاوران تهران از اولین فرهنگسراهای پایتخت و بزرگترین آنهاست که بیشترین امکانات فرهنگی، هنری، ادبی و علمی را دارد. فرایند ساخت فرهنگسرای خاوران در سال ۱۳۷۲ در محدوده جنوب شرق شهر تهران و در منطقه ۱۵ شهرداری این شهر آغاز گردید. در بهار سال ۱۳۷۲ و در زمان مدیریت غلامحسین کرباسچی در شهرداری تهران، اولین گام برای احداث این فرهنگسرا برداشته شد و به صورت رسمی در بهمن سال ۱۳۷۳ بازگشایی و شروع به کار کرد. هدف از تاسیس این فرهنگسرا، پر کردن اوقات فراغت کودکان و جوانان جنوب شرق تهران بود. بخش لابی فرهنگسرای خاوران تهران فرهنگسرای خاوران تهران، یکی از بزرگ ترین مراکز وابسته به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و نیز یکی از بزرگ ترین مراکز فرهنگی در کل کشور به شمار می رود. این فرهنگسرا دارای زیربنای ۲۴۰۰۰ متر مربع و مساحتی بالغ بر ۸۳۰۰۰ متر مربع می باشد. این فرهنگسرا در چهار بخش ساختمان اداری، بازارچه فرهنگ و هنر، ساختمان مرکزی، علوم و فنون و شهربازی، انجام فعالیت های متنوعی را برای عموم به خصوص قشر جوان و نوجوان جامعه فراهم آورده است. فعالیت های فرهنگسرای خاوران تهران فعالیت های فرهنگسرای خاوران تهران در ۴ گروه هنری، آموزشی، اجتماعی و فرهنگی طبقه بندی می …

  • فرهنگسرای بهمن تهران

    فرهنگسرای بهمن تهران

    فرهنگسرای بهمن تهران اولین فرهنگسرای شهر تهران است که جزو مهم‌ترین و پر برنامه‌ترین مراکز فرهنگی پایتخت هم محسوب می‌شود. این فرهنگسرا که در جنوب پایتخت و در شهرداری منطقه ۱۶ تهران قرار دارد، اولین فرهنگسرای طراحی شده در شهر تهران است که برنامه‌های متنوع فرهنگی، علمی، ورزشی، هنری و…برای شهروندان جنوب تهران دارد. تاریخچه فرهنگسرای بهمن تهران بیست و یکم شهریور ماه ۱۳۷۰ شهرداری تهران با هدف راه‌اندازی توسعه و گسترش فضاها و مکان‌های فرهنگی هنری در اولین حرکت فرهنگی خود مبادرت به ایجاد نخستین فرهنگسرای شهر تهران در جنوب پایتخت تحت عنوان فرهنگسرای بهمن تهران در مکان سابق کشتارگاه تهران کرد. فرهنگسرای بهمن تهران به عنوان مادر فرهنگسرای کشور نامیده شده و زیر نظر سازمان فرهنگی‌هنری شهرداری تهران فعالیت می‌کند. مشخصات فرهنگسرای بهمن تهران فرهنگسرای بهمن تهران بیش از ۵ هزار متر مربع مساحت دارد و دارای بخش‌های مختلف ورزشی، نگارخانه، واحد آموزش، خانه کودک، چای باغ، تالار علوم و فنون و…است. سالن سینما تراس بهمن فرهنگسرای بهمن تهران این سالن دومین سالن فرهنگسرای بهمن تهران است.امکانات سالن شامل تعداد ۳۵۰ صندلی مبله، سالن انتظار با ظرفیت ۲۰۰نفر، اتاق صدا دارای امکانات ضبط و پخش و از قابلیت‌های ویژه آن می‌توان به سقف متحرک اشاره کرد که در …

  • فرهنگسرای اخلاق تهران

    فرهنگسرای اخلاق تهران

    فرهنگسرای اخلاق تهران که در منطقه ۱۴ تهران واقع شده است، برنامه‌های فرهنگی، هنری و آموزشی مختلف و متفاوتی را در هر دوره‌ای از سال برای شهروندان این منطقه اجرا می‌کند.فرهنگسرای اخلاق تهران ؛ به عنوان تنها فرهنگسرای منطقه ۱۴ با مساحتی حدود ۴۰۰ متر مربع در ناحیه یک شهرداری و محله شکوفه فعالیت خود را از سال ۱۳۸۶ آغاز کرده است. این مرکز با زیر بنایی حدود ۱۵۰۰ متر مربع در پنج طبقه، علاوه بر طراحی و اجرای برنامه‌های فرهنگی هنری و آموزشی متناسب با بافت این منطقه، دارای واحدهای مختلف است. بخش‌های فرهنگسرای اخلاق تهران نگارخانه کلک خیال فرهنگسرای اخلاق تهران نگارخانه کلک خیال فرهنگسرای اخلاق تهران با مساحتی حدود ۱۰۰ متر مربع در بهار ۱۳۸۸ افتتاح شده و در حال حاضر با توسعه مناسب فضای در اختیار، قابلیت نصب ۷۵ تابلوی هنری را در ابعاد ۷۰×۵۰ دارد، همچنین با دارا بودن ۳۰ پایه برای عرضه آثار حجمی هنرمندان، همه روزه از ساعت ۹ تا فعال است. کتابخانه فرهنگسرای اخلاق تهران کتابخانه تخصصی اخلاق تهران با مساحتی حدود ۱۲۰ متر مربع و سالن مطالعه با ظرفیت پذیرش ۵۰ نفر، آبان‌ماه سال ۱۳۸۸ همزمان با روز کتاب و کتابخوانی افتتاح شده است. این کتابخانه با دو هزار و۳۴۰ عنوان …

  • فرهنگسرای امید تهران

    فرهنگسرای امید تهران

    فرهنگسرای امید تهران به عنوان مجتمع فرهنگی در سال ۱۳۷۶ افتتاح شد. ابتدا کتابخانه و سپس واحد نگارخانه و آموزش به آن اضافه شد کار رسمی مجتمع فرهنگی در سال ۱۳۷۷ آغاز و در سال ۱۳۸۰ همزمان با روز جهانی معلولین، به عنوان فرهنگسرای سالمند افتتاح شد. مدیریت فرهنگسرای امید تهران مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۱۳ از سال ۷۲ با راه اندازی خانه فرهنگ حافظیه شروع به فعالیت کرد. سال ۷۴ کتابخانه امام خمینی(ره) با مدیریت اکرم شاهرخی در مکان فعلی فرهنگسرای امید افتتاح شد و پس از اضافه شدن نگارخانه آبی به این مجموعه و آغاز فعالیت های آموزشی در سال ۷۶ به مجتمع فرهنگی هنری امام خمینی تغییرنام یافت. این مرکز درسال ۸۰ همزمان با روز جهانی معلولین موظف به فعالیتهای اختصاصی حوزه سالمندی شد و با نام فرهنگسرای سالمند به فعالیت خود ادامه داد. تاریخچه فرهنگسرای امید تهران مدیریت فرهنگسرای امید تهران از سال ۸۷ تا ۸۹ به محسن فراهانی سپرده شد و از سال ۸۹ در زمان مدیریت معصومه السادات عمارتی به فرهنگسرای امید تغییر نام داد. از سال ۹۳ تا شهریور ماه سال ۹۵ زهرا اشرفی مدیریت مجموعه را بعهده داشت و از شهریور ۹۵ تا انتهای سال ۹۶ مهدی وکیل پور و در حال …

  • درب وردی فرهنگسرای نهج البلاغه تهران

    فرهنگسرای نهج البلاغه تهران

    فرهنگسرای نهج البلاغه تهران به عنوان سی و پنجمین فرهنگ‌سرای پایتخت از مراکز مدیریت فرهنگی هنری منطقه 12 می باشد که در محدوده محلات قیام و کوثر واقع شده است. این فرهنگ سرا در روز دوشنبه ۱۶ بهمن ماه سال ۱۳۹۶ همزمان با ایام فرخنده دهه فجر انقلاب اسلامی ایران با حضور رئیس وقت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و جمعی از مدیران فرهنگی و شهری و نیز با سخنرانی چهره شاخص در حوزه نهج البلاغه آیت‌الله سید جمال‌الدین دین‌پرور افتتاح شد. ساختمان فعلی فرهنگسرای نهج البلاغه تهران در محل خانه فرهنگ کوثر (سابق) و در موقعیت مکانی اولین ایستگاه ماشین دودی در طهران قدیم واقع شده است. هم اکنون ایستگاه ماشین دودی به بوستان کوثر تبدیل شده است و محلی که به فروش بلیط و سالن انتظار مسافران اختصاص داشت با وسعتی بیش از هزار متر مربع در سال ۱۳۷۱ مورد بازسازی و احیاء قرارگرفت و پس از مدتی به نگارخانه و خانه فرهنگ کوثر تبدیل و در حال حاضر نیز فرهنگسرای نهج البلاغه تهران می باشد. فعالیت های فرهنگسرای نهج البلاغه در این مرکز علاوه بر دوره های عمومی آموزشی کلیه مراکز فرهنگی هنری در رشته های فرهنگی ، مذهبی ، هنری، علمی، ورزشی و …؛ دوره های …

  • فرهنگسرای مهر تهران

    فرهنگسرای مهر تهران

    مجموعه فرهنگی هنری مهر تهران یا همان فرهنگسرای بعثت تهران در سال 1373 افتتاح گردید و در سال 1385 به عنوان ستاد مراکز فرهنگی هنری منطقه ۱۹ انتخاب گردید. این مجموعه از تیر ماه 1388 به عنوان فرهنگسرای مهر تهران فعالیت خود را گسترش داد. کودکان در فرهنگسرای مهر تهران اطلاعات فرهنگسرای مهر تهران فرهنگسرای مهر تهران دارای 4 طبقه و 1600 متر زیر بنا می باشد طبقات این مجموعه شامل: سالن آمفی تاتر و سالن ورزشیکلاسهای آموزشی (هنرهای دستی و خانگی ،کامپیوتر ،علوم قرآنی ،زبان انگلیسی و…)سالن آمفی تئاتر و سالن ورزشیحوزه ریاست ،اداری و مالی ،روابط عمومی ،برنامه ریزی و توسعه ،فرهنگیکتابخانه با بیش از بیست و هشت هزار جلد و چهارده هزار و پانصد عنوان کتاب و دو سالن مجزا قرایت خانه خواهران و برادران خانه فرهنگ های تلاش و میعاد نیز از جمله مراکز فعال در منطقه ۱۹ هستند که زیر نظر فرهنگسرا فعالیت می کنند. سالن آمفی تئاتر فرهنگسرای مهر تهران معرفی کتابخانه مهر کتابخانه مهر با بیش از 1600 عضو فعال و 400 متر مربع فضای داخلی با دو سالن مطالعه ویژه خواهران و برادران به صورت مجزا هر روز از ساعت 8 تا 23 پذیرای خواهران و برادران است . هر سالن مطالعه …

  • فرهنگسرای رضوان تهران

    فرهنگسرای رضوان تهران

    ساختمان فرهنگسرای رضوان تهران در تاریخ 23 اسفند ماه سال 1389 طی تصمیم شورای عالی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اهداف ارتقای جایگاه خدمات اداری شهرداری تهران به نهادی فرهنگی اجتماعی، اثر بخشی بر ارتقای فرهنگ گسترش فرهنگ ایثار و شهادت در آرمان شهر اسلامی ایرانی، تکریم مفاخر ملی و مذهبی مدفون در بهشت زهرا (س)، توسعه فرهنگ مرگ اندیشی و تفکر مستمر به فلسفه حیات و ممات در محل معنوی و عبرت آموز بهشت زهرا (س) توسط شهردار محترم جناب آقای دکتر محمد باقر قالیباف در زیر باران رحمت الهی افتتاح شد. فرهنگسرای رضوان تهران ، میعادگاهی معنوی است، برای اهل تفکر در فلسفه حیات و مرگ و تعمق در چرایی و چگونه زیستن. عرصه ای است عبرت انگیز برای فاصله گرفتن از جنجال ها و هیاهوی زندگی روزمره شهری و تامل در ماهیت حیات ابدی پس از مرگ و فهم عمیقتر اهمیت این امر در احکام الهی و آموزه های اسلامی و زندگی و تربیت و سرنوشت دنیوی و اخروی یکایک ما شهروندان به ویژه باز اندیشی در زندگی و هجرت سرخ بهترین های عصرها و نسل های ایران اسلامی و شهدای سرافراز انقلاب اسلامی. قرار گرفتن در فضای عبرت انگیز قبرستان، حضور اقشار خاص و مسئولین، …

  • کوهسار تهران

    کوهسار تهران

    کوهسار تهران یک منطقه تفریحی با فضایی سبزی و دل انگیز که در بلندیهای آن منطقه ۵ و در کل، تهران را می توان به تماشا نشست. مسیر دسترسی نیز از شهرزیبا و جاده سولقان بعد از پاسگاه کن است. تصاویر کوهسار تهران

  • زورخانه آیت ‌الله طالقانی

    زورخانه آیت ‌الله طالقانی

    زورخانه آیت‌الله ‌طالقانی در محله چیذر یکی از زورخانه‌های قدیمی شمیران است که از سال ۱۳۵۹ تاکنون میزبان علاقه‌مندان به ورزش‌های باستانی است.این زورخانه را مرحوم «ابوالقاسم چیذری» بنا کرد.«میلاد چیذری» از پدر مرحومش که مهر سال ۱۳۹۱ به رحمت خدا رفت یادی می‌کند و درباره تاریخچه زورخانه می‌گوید: «پدرم سال ۱۳۵۹سرقفلی ملک را که جزو اوقاف بود خرید و زورخانه را ساخت. پشت سالن زورخانه هم سالن کشتی هست که این روزها برای کسب درآمد به نفع زورخانه از آن به‌عنوان باشگاه بدنسازی استفاده می‌شود. پدر وصیت کرد که این زورخانه را نگه داریم و اگر آن را فروختیم یک سوم پولش را باید برای راه‌اندازی زورخانه دیگری صرف کنیم.»زورخانه آیت الله طالقانی فضای سرپوشیده‌ای حدود ۳۰۰ متر مربع را در بر می‌گیرد و در آن حرکات و فنون مختلف ورزش باستانی ایران نظیر میل، کباده، سنگ، شنای زورخانه ای، چرخ باستانی، میل بازی (هنرهای فردی و شیرین کاری) اجرا و آموزش داده می‌شود. سنت باستانی زورخانه در زمره‌ی بخش‌های عرفانی شیعه به‌حساب می‌آید و شبیه به کشتی و ژیمناستیک و شیرین‌کاری به نظر می‌رسد. شرکت‌کنندگان در یک گودال دایره‌ای می‌ایستند و یک‌سری ورزش‌ها نظیر شنای زورخانه‌ای و چرخاندن میل‌های سنگین را انجام دهند، اغلب تماشاچیان نیز از سکوی …

  • بقعه هفت دختران تهران

    بقعه هفت دختران

    بقعه هفت دختران در خیابان سیروس، مقابل پمپ بنزین، کوچه درویش نوری واقع شده. به گفته متولی این بقعه تاریخ آن به 1300 سال پیش، می رسه. تاریخچه بقعه هفت دختران این بقعه آرامگاه هفت تن از دختران امام موسی کاظم (ع ) است. طبقه اول این بقعه درسال 1351، به همت حاج سیدمصطفی نجات ساخته شده و قبرهای اصلی در زیرزمین واقع شده. مساحت بقعه حدود 30 متر مربع است. آدرس بقعه هفت دختران آدرس : تهران خیابان سیروس، مقابل پمپ بنزین، کوچه درویش نوری تصاویر بقعه هفت دختران بیشتر بخوانید: تئاتر شهرخلوت کریمخانیامامزاده سیداسماعیلبلندترین برج پرچم ایرانموزه آب سعدآباد

دکمه بازگشت به بالا