مکان های تاریخی تهران

فرهنگسرای بهمن تهران

فرهنگسرای بهمن تهران اولین فرهنگسرای شهر تهران است که جزو مهم‌ترین و پر برنامه‌ترین مراکز فرهنگی پایتخت هم محسوب می‌شود.

این فرهنگسرا که در جنوب پایتخت و در شهرداری منطقه ۱۶ تهران قرار دارد، اولین فرهنگسرای طراحی شده در شهر تهران است که برنامه‌های متنوع فرهنگی، علمی، ورزشی، هنری و…برای شهروندان جنوب تهران دارد.

تاریخچه فرهنگسرای بهمن تهران

بیست و یکم شهریور ماه ۱۳۷۰ شهرداری تهران با هدف راه‌اندازی توسعه و گسترش فضاها و مکان‌های فرهنگی هنری در اولین حرکت فرهنگی خود مبادرت به ایجاد نخستین فرهنگسرای شهر تهران در جنوب پایتخت تحت عنوان فرهنگسرای بهمن تهران در مکان سابق کشتارگاه تهران کرد.

فرهنگسرای بهمن تهران به عنوان مادر فرهنگسرای کشور نامیده شده و زیر نظر سازمان فرهنگی‌هنری شهرداری تهران فعالیت می‌کند.

مشخصات فرهنگسرای بهمن تهران

فرهنگسرای بهمن تهران بیش از ۵ هزار متر مربع مساحت دارد و دارای بخش‌های مختلف ورزشی، نگارخانه، واحد آموزش، خانه کودک، چای باغ، تالار علوم و فنون و…است.

سالن سینما تراس بهمن فرهنگسرای بهمن تهران

این سالن دومین سالن فرهنگسرای بهمن تهران است.امکانات سالن شامل تعداد ۳۵۰ صندلی مبله، سالن انتظار با ظرفیت ۲۰۰نفر، اتاق صدا دارای امکانات ضبط و پخش و از قابلیت‌های ویژه آن می‌توان به سقف متحرک اشاره کرد که در مدت زمان ۳ دقیقه و ۴۵ ثانیه و ارتفاع ۱۹۲ متر از سقف بصورت الکتریکی باز و بسته می‌شود.

چشم انداز تابستانی سالن جزو ویژگی‌های منحصر به فرد این سالن است. برنامه‌ریزی جهت اجرای برنامه‌هایی نظیر اکران فیلم‌های سینمایی، اجرای کنسرت‌های موسیقی کلاسیک و سنتی، برگزاری مراسم‌های افتتاحیه و اختتامیه، سمینارها، نکوداشت‌ها، جلسات سخنرانی و همایش‌ها در این سالن امکان‌پذیر است.

 سینما تراس فرهنگسرای بهمن تهران
سینما تراس فرهنگسرای بهمن تهران

مجموعه تالارهای مبارک فرهنگسرای بهمن تهران

فرهنگسرای بهمن تهران دارای دو سالن تماشاخانه مبارک و تالار تجربه است. سالن اصلی مجموعه فوق با متراژهای نزدیک به یک هزار متر مربع ، ۱۶۷ نفر صندلی مبله، قابلیت پخش فیلم سینمایی ۱۳۵ میلیمتری، سالن انتظار با مساحت تقریبی ۲۰۰ متر مربع و امکانات مناسب نور و صدا است.

سالن شماره ۲ ( تالار تجربه ) شامل مساحتی نزدیک بر۱۰۰ متر مربع شامل صحنه و صندلی است. تالار تجربه امکان نمایش‌های تمرینی، نمایشنامه نویسی و اجرای پایان‌نامه تحصیلی دانشجویان رشته‌های نمایشی و تئاتر را دارد. از دیگر بخشهای موجود می توان به ۳ پلاتوی حرفه ای تمرین با عنواین نقش ( ۵۵ متر مربع) ، نگاه ( ۶۵ متر مربع) و بازی (۷۵) متر مربع اشاره کرد.

نگارخانه‌های هنرهای تجسمی فرهنگسرای بهمن تهران

این بخش شامل: دو نگارخانه می باشد .
نگارخانه شماره یک، با مساحت ۹۵۰ متر مربع گنجایش حداقل ۱۰۰ الی ۱۵۰ اثر دیواری را دارد، سقف بلند این گالری امکان نصب آثار بزرگ و حجیم را فراهم می‌سازد. سیستم نور رسانی نگارخانه ها هالوژن بوده و آویختن آثار با کمک ریلو زنجیر صورت می‌گیرد.
نگارخانه شماره دو، با مساحت ۶۷۸ مترمربع گنجایش ۸۰ الی ۱۳۰ اثر را دارد.

کتابخانه شهید فهمیده فرهنگسرای بهمن تهران

این کتابخانه در فضایی بالغ بر ۱۴۰۰ متر مربع شامل: مخزن، سالن‌های مطالعه برادران و خواهران، کتابخانه کودک، بخش خدمات فنی و محل استراحت و پذیرایی اعضاء و کارکنان است. همچنین دارای ۳۵ هزار جلد کتاب و ۲۵۰۰جلد کتاب مرجع است. ظرفیت سالن‌های این کتابخانه در مجموع ۸۰۰ نفر است. سیستم کتابخانه به صورت دی، یو ، ای بوده و کتاب‌ها به‌وسیله نرم افزار کاوش قابل جستجو هستند.

کتابخانه شهید فهمیده فرهنگسرای بهمن
کتابخانه شهید فهمیده فرهنگسرای بهمن

مجموعه های ورزشی فرهنگسرای بهمن تهران

استخر سر پوشیده بزرگسالان و کودکان، سونای خشک و بخار و جکوزی . ابعاد استخر ۲۰*۳۳ متر مربع و در هر سانس تا تعداد ۱۵۰ نفر گنجایش دارد.
سالن‌های بدن‌سازی، ورزشهای رزمی، ژیمناستیک و شطرنج از دیگر بخش‌های این مجموعه ورزشی است.

همچنین مجموعه ورزشی فدک فرهنگسرای بهمن تهران در جنوب این فرهنگسرا و در پارک بهمن واقع شده که دارای امکانات مطلوب ورزشی در رشته‌های فوتسال، والیبال، بسکتبال، اسکیت، زمین چمن مصنوعی و ورزش‌های جانبازان و معلولین است.

خانه کودک بهمن فرهنگسرای بهمن تهران

خانه کودک فرهنگسرای بهمن تهران دارای پنج کلاس آموزشی،سالن بازی کودکان و اتاق استراحت کودکان است که در مساحتی حدود دویست مترمربع ساخته شده است .
مهدکودک فرشته‌های بهمن ظرفیت پذیرش حداکثر ۱۵۰ نفر را داشته وبا مکانات و برنامه‌های متنوع در خدمت خانواده‌ها و مراجعین به فرهنگسراست.

چای باغ فرهنگسرای بهمن تهران

چای باغ فرهنگسرای بهمن تهران از جمله مکان‌هایی است که میهمانان و خانواده‌ها می‌توانند از تسهیلات رفاهی و فضای آرام بخش آن بهره‌مندشده و اوقات فراغت خود را در این مکان سپری کنند.

تالار علوم و فنون فرهنگسرای بهمن تهران

تالار علوم وفنون خوجه نصیر‌الدین طوسی که در آن بنیاد علمی زیرک‌زاده خدمت می‌کند، با وسعت ۶۰۰متر مربع به منظور گسترش مفاهیم علمی و فنی در بین نوجوانان و جوانان و علاقه‌مندان از اول خرداد ۱۳۷۴آغاز به کار کرده است.

این تالار که روزانه صدها نفر از آن بازدید می‌کنند دارای وسایل مختلف علمی درباره الکتریسیته،ارتعاش،نور و اپتیک،مولاژهایی در رابطه با زیست‌شناسی،کانی‌ها،هوا و فضا و آسمان‌نما است.

آدرس فرهنگسرای بهمن تهران

  • آدرس: میدان راه آهن، میدان بهمن(کشتارگاه سابق)، فرهنگسرای بهمن.
  • شماره تماس: 55058892 – 55058893

تصاویر فرهنگسرای بهمن تهران

فرهنگسرای بهمن تهران فرهنگسرای بهمن تهران
فرهنگسرای بهمن تهران فرهنگسرای بهمن تهران

منابع : همشهری آنلاین , سایت فرهنگسرای بهمن

بیشتر بخوانید:

3.3/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا